Университетът в Русе въвежда виртуалната реалност

0
Още от следващия месец започва изграждането на „Зала на бъдещето“
Още от следващия месец започва изграждането на „Зала на бъдещето“

Русенският университет ще работи в посока на въвеждането на модерните технологии в обучението и студентския живот, обяви ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф.д-р Христо Белоев.

През тази година ВУЗ-ът ще отбележи с над 100 събития своя 75-годишен юбилей, чиято кулминация ще бъде на 12 ноември. Още от следващия месец започва изграждането на „Зала на бъдещето“ в РУ, в която ще има добавена реалност, виртуално пространство и холограми, предава Русе Медиа.

Намеренията на ръководството са университетът да бъде пионер за България в тази област.

„Ще направим старт кампус, смарт студентско градче – интелигентно, с цифрови технологии. Ще търсим съвсем нови възможности за студентите, които да могат да правят много неща чрез смарт устройствата. Това ще се случи и в студентските корпуси и в общежитията, които отново ще си поискаме с визия за развитието им. Бъдещето е в тази посока“, сподели още ректорът.

Проф.Юлиана Попова даде повече детайли относно откриване на Цифров корнер в музейната експозиция на университета, която също е част от пътя към модерните технологии.

За Русенския университет изминатият 75-годишен път може да бъде определен с думите сила, достойнство и авторитет. Проф. Белоев изтъкна, че силата на ВУЗ-а е в неговата многопрофилност с всички 23 професионални направления, а достойнството – в постиженията на членовете на академичната общност. Авторитетът на РУ е в качеството на образованието и научните изследвания, в модерната мултифункционална академична среда, в работата по дигитализацията на образованието и по създаването на учебни зали на бъдещето. Той е лидер в трансграничния регион и Дунавското пространство. Юбилейните чествания ще представят цялата палитра от дейности в учебното заведение, като акцентът ще бъдат тридневните празници на 11, 12 и 13 ноември 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари