УНИЦЕФ: Газа се превърна в гробница за деца!

1
Повече от 1 милион деца са засегнати от водната криза
Повече от 1 милион деца са засегнати от водната криза Снимка: UNICEF

Повече от 1 милион деца са засегнати от водната криза

Египет се подготвя да поеме грижата за ранените от ивицата Газа, където израелските бомбардировки продължават вече четвърта седмица, съобщи АФП, цитирана от БНР.

Говорителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър потвърди сведенията на властите в Газа за хиляди загинали деца:

"Газа се превърна в гробница за деца. Тя е истински ад за всички останали, но децата са застрашени не само от бомбите и оръдията. Заплаха са също психологическите травми и липсата на вода. Повече от 1 милион деца са засегнати от водната криза, наличната питейна вода е едва 5% от нормалните количества, така че смъртността при децата, особено при новородените, от дехидратация е все по-голяма заплаха".

Най-малко 47 души, според данни на АФП, са загинали след като израелската авиация изсипа тонове експлозиви над гъсто населения бежански лагер Джабалия. Израелски говорител потвърди само за мащабен въздушен удар, при който е бил елиминиран местен командир на "Хамас".

Джабалия е в северната част на ивицата Газа, където "Хамас" и израелската армия вече дни наред водят ожесточени боеве както над, така и под земята - в тунелите, прокопани от палестинските екстремисти.

И след удара в Джабалия днес говорител на Белия дом заяви, че сега не е моментът за общо примирие. Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза това още снощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло" са казали американците! Ха-ха!
  • 1
    2
    иване, иване,
    С какво се различаваш от хитлер, когато той унищожаваше евреите?!? С нищо! Отврат!
  • -4
    1
    Иван
    УНИЦЕФ,ООН,паразити,кухи структури,дано да унищожат Газа,да я сринат, мюсюлмански боклуци, прости и пьрвобитни диваци!Израел ще ги унищожи!Ще ги изтрие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари