United Airlines съкращава повече от 2800 пилоти

0
Една от водещите американски авиокомпании готви най-мащабните съкращения в историята си сред пилотите
Една от водещите американски авиокомпании готви най-мащабните съкращения в историята си сред пилотите

Една от водещите американски авиокомпании готви най-мащабните съкращения в историята си сред пилотите.

United Airlines планира да освободи 2850 души от тях през тази година или около 21% от всички, наети на такава длъжност, съобщава Reuters, предава Money.

Това решение е дошло, след като дружеството не е успяло да постигне споразумение с властите за осигуряване на втори спасителен пакет държавна помощ. От компанията искаха подкрепа в размер на 25 милиарда долара, за да покрият плащанията към служителите си за март.

Плановете за съкращенията са станали ясни от съобщение, изпратено до служителите на авиокомпанията, както и до медиите в САЩ. Според информацията хората ще бъдат освободени между 1 октомври и 30 ноември.

Броят на пилотите, които ще бъдат съкратени, е значително по-висок от този, обявен по-рано от Delta Air Lines и American Airlines, които готвят такива за съответно 1900 и 1600 служители.

Междувременно през тази седмица втората авиокомпания, която е лидер на американския пазар, обяви, че ще освободи 19 000 души от екипа си от октомври месец. Това беше обявено, след като програмата за държавна помощ, за ползването на която имаше условие за запазване на броя служители, изтича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари