Унгарка с COVID-19 роди бебе, докато е в кома

0
Унгария е на първо място в света по смъртност от COVID-19 на 100 000 души
Унгария е на първо място в света по смъртност от COVID-19 на 100 000 души

Докато жената била в болница, за бебето се грижел съпругът ѝ

Унгарка дошла в съзнание след индуцирана кома заради COVID-19 и разбрала, че е станала майка преди месец, съобщи Ройтерс, предаде 24 часа.

Силвия Бедо-Над постъпила в болница с COVID-19 и пневмония в напреднала бременност в края на миналата година. От гр. Хатван я прехвърлили в Будапеща, където се родило детето ѝ със секцио, докато тя била в кома и на командно дишане, предаде БТА.

Докато жената била в болница, за бебето се грижел съпругът ѝ и през цялото време се притеснявал, че тя може да не оцелее. На Коледа лекар му се обадил, че съпругата му е изведена от кома и сякаш го търси. Той я посетил още на следващия ден. Тя била будна и му отговаряла с очи. Новогодишната нощ е първата, която Силвия си спомня след изпитанието, но тогава не осъзнавала какво се е случило. Посочила корема си, попитала за бебето и лекарят ѝ казал, че то се е родило преди време.

Бедо-Над вече е в дома си със семейството си и се възстановява добре.

Унгария е на първо място в света по смъртност от COVID-19 на 100 000 души. По данни на университета "Джонс Хопкинс" в някои болници до 80 процента от пациентите на апаратна вентилация не оцеляват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари