Ултрамаратонецът Краси Георгиев се затвори в стъклена клетка пред НДК

1
​От 30 април до 14 май ултрамаратонецът Краси Георгиев няма да напуска "Стъклената клетка" в парка пред НДК
​От 30 април до 14 май ултрамаратонецът Краси Георгиев няма да напуска "Стъклената клетка" в парка пред НДК Снимка: Facebook

От 30 април до 14 май ултрамаратонецът Краси Георгиев няма да напуска "Стъклената клетка" в парка пред НДК

Краси Георгиев представяме изключителен социален и културен експеримент. Той ще живее затворен 15 дни в стъклен контейнер в центъра на София, за да изследва последиците от социалната изолация, обременяването с комуникация в дигитална среда и липсата на пряк контакт между хората.

Експеримент с кауза! Подкрепяме създаването на програма за намаляване на дигиталната обремененост на младежите и за превенция на зависимости.", коментира заместник-кметът Мирослав Боршош по повод уникалната социална инициатива, която ще се реализира в центъра на София с подкрепата на Столичната община, предаде БТА.

От 30 април до 14 май ултрамаратонецът Краси Георгиев няма да напуска "Стъклената клетка" в парка пред НДК, оборудвана единствено с пътека за тичане и легло. Ще се постави в пълна социална изолация пред погледа на всички. Освен на живо пред НДК, той ще може да бъде наблюдаван онлайн, като само веднъж на денонощие, ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и поставяне на допълнителни предизвикателства към него.

Екип от водещи специалисти ще следи физическото и психическото състояние на ултрамаратонеца - Тодор Тодоров, психофизиолог с дългогодишен практически опит в областта на психологичното профилиране и поведенчески анализ, и д-р Весела Петрова - лекар към клиника по Анестезиология и реанимация към УМБАЛ "Александровска".

С помощта на техния анализ ще се съберат достоверни данни за вредите от социалната изолация, обременяването с общуване в дигитална среда и щетите от липсата на живо междуличностно общуване. Тези данни ще бъдат използвани за създаване на програма за ограничаване на социалната изолация, намаляване на дигиталната обремененост на младите хора и превенция на зависимости от всякакъв род. За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна кампания за набиране на средства.

Краси Георгиев е ултрамаратонец със световна популярност. Освен това е известен като треньор, мотивационен лектор, диетолог. Инициатор и участник е в множество благотворителни каузи и предизвикателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Баба Вуна
    За манджа и вода нищо. Или ще маа деликатесите на Бозмов
  • 4
    1
    Тик Так Пфдизвикателство
    Да се затвори за 30 дена в селска тоалетна, без матрак и клекало. Онлаин камери 24/7/30. Е това е мъжко. Не стая с матрак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари