Уловиха и пуснаха обратно Царица Щука

2
Хищникът не се побра на кантар до 18 килограма
Хищникът не се побра на кантар до 18 килограма

Хищникът не се побра на кантар до 18 килограма

Щука сякаш не от този свят улови с въдица Тано Петров от София. Хищникът бе дълъг почти метър и половина, а кантарът от до 18 кг не го хвана. Вероятно тежеше около 20 кг. Вместо да бъде изпържена в голяма компания, щуката отплува жива и здрава, тъй като рибарят ѝ подари живота. Заради бракониерите, които ще хукна натам, Тано не разкрива водоема, само казва, че не е далече от София. За да достигне до тези чудовищни размери, царицата на щуките е живяла най-малко 20-25 години.

Свидетел на удара на Тано е неговият приятел Здравко Стайков, популярен в риболовните среди като Заки. С този риболов искали да закрият годината и го правят подобаващо. Приготвят спининг въдици и се отправят към любим свой водоем, където пристигат рано сутринта на разсъмване. Времето било мъгливо и студено, типично щукарско. Двамата майстори започват риболова като за примамки използват въртящи се блесни с куки №5. Нищо не се случва до 10:00 часа, когато слънцето се показа и това раздвижва рибите.

"Отначало нищо не подсказваше, че е голяма, но след това започна да развива аванса. Четири пъти я докарвахме до брега, но тя се бореше и отново влизаше навътре. По едно време се поумори и успях да я загреба с големия кеп, в който се побра с мъка. Когато я видяхме , изпаднахме в еуфория", разказа пред "България Днес" Здравко, който асистира на Тано за трофейния улов.

Определят, че е дълга почти метър и половина, тъй като спининг пръчката е с дължина 260 см, а рибата е над половината от нея. Щастливите въдичари нямат много време за фотосесия, тъй като рибата е уморена, а те решават да подарят живота ѝ. Виждат, че вероятно е женска, а коремът ѝ е пълен с няколко килограма хайвер.

"Предишният ни рекорд беше 11 кг, но той малее пред тази. Пуснахме я във водата и изчакахме да се съвземе. Щуката се окопити, завъртя се и сякаш ни благодари за жеста и отплува величествено", щастливи са двамата рибари.

Не съжаляват, че не са яли филе от щука. Казват, че истинското удовлетворение идва именно, когато пуснеш рибата на свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари