Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Улица „Св. Димитър Басарбoвски“ е като пейзаж от Марс

5
Защоo всички тези хора си плащат данъците?
Защоo всички тези хора си плащат данъците?

Прочетох отчета на кмета какво е свършено от администрацията през последната седмица

Попаднах на следното изречение: „Запълнени бяха нарушения в асфалтовото покритие със студен асфалт по бул. „Тутракан“, в кв. „Средна кула, в кв. „Долапите“, на кръстовището на ул. „Тодор Александров“ и ул. „Духовно Възраждане“, по ул. „Студентска“, ул. „Св. Димитър Басарбoвски“, ул. „Иван Ведър“ /към гара Разпределителна/ и в района на паметник „Альоша“;

Честно казано, зарадвах се, че най-после ще мога да пътувам по-нормално по улица „Св. Димитър Басарбoвски“. В събота минавам и… се почувствах като последния идиот, повярвал на лъжливи обещания! Имаше точно 2 дупки, които бяха запълнени. Всички останали пропадания, вдлъбнати шахти и всякакви по вид и дълбочина дупки си стояха непокътнати! Естествено там автомобилите се движат като на офроуд състезание. Защото почти няма останало асфалтово покритие, а само зейнали пропасти. Кара се на зиг заг през цялото време. Дъждът допълнително затруднява положението защото повече от изкопите в асфалта не се виждат добре. За да прецени шофьорът коя дупка може да избегне и с коя трябва задължително да внимава, трябва да знае наизуст всеки милиметър от участъка.

Осветлението по въпросната улица е оскъдно. Ако някой се обърка да мине по нея нощем и не знае къде са най-големите пропадания, със сигурност ще счупи колата си. Изобщо улица „Св. Димитър Басарбoвски“ няма нищо с най-европейския град на България - Русе, а е пейзаж от Марс. Там живеят хората от квартал „Новата махала“ и честно казано искрено ги съжалявам, че трябва всекидневно да трошат автомобилите си. Освен това в района има разположени големи предприятия и фирми, т.е. на работа ежедневно отиват и се връщат поне 1000 човека. Това е и основната пътна артерия към квартал Средна кула и село Басарбово.

Защоo всички тези хора си плащат данъците? Очевидно от общината неглижират системно проблема с тяхната безопасност. Но на общинските служители това не им е достатъчно, ами и допълнително от „Комунални дейности“ лъжат съвсем откровено, че били запълнили дупките по улицата. Само че проверката показва съвсем друго.

Вероятно работниците са се скатали от поставената задача, началникът им не е проверил какво са свършили, а на кмета са казали, че всичко е оправено. И така – те си лъжат, че работят. Ние обаче съвсем истински чупим коли, джанти, тасове и най-вече нерви.

Автор: М. Найденов
(Автор: М. Найденов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари