Укринформ: Зеленски благодари на България

0
Володимир Зеленски​: Мисля, че хората в България ясно разбират, че това не е "конфликт", а война
Володимир Зеленски​: Мисля, че хората в България ясно разбират, че това не е "конфликт", а война Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Володимир Зеленски​: Мисля, че хората в България ясно разбират, че това не е "конфликт", а война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди с президента на България Румен Радев въпроси на сигурността, назначаването на посланик в Украйна и съвместните възможности в Черноморския регион, предаде агенция Укринформ.

София се срещнах с президента на България Румен Радев. Нашата обща сигурност в общия ни европейски дом. Формулата на мира. Взаимодействие между нашите държави. Назначаването на българския посланик в Украйна. И общите възможности в Черноморския регион. Само единството дава сила, нека не забравяме това", написа Зеленски в Телеграм.

Както съобщават от канцеларията на президента, държавният глава на Украйна благодари на България за поканата, както и за политическата подкрепа и практическата помощ за Украйна и гостоприемното отношение към украинците, които са намерили убежище в тази страна.

"Изключително съм благодарен на българския народ, че приюти голям брой украинци. Мисля, че хората в България ясно разбират, че това не е "конфликт", а война. Защото когато има конфликт, милиони хора не напускат страната, за да спасят живота на децата си. Войната е на наша територия, на наша земя, така че ние ясно знаем, че това не е конфликт, а война", каза той.

Зеленски даде висока оценка на подписването днес на редица важни двустранни документи, сред които Съвместната декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и Меморандума за разбирателство и сътрудничество в енергийния сектор.

Двамата лидери обърнаха внимание и на въпроса за защитата на общата свобода.

Зеленски изрази благодарност към България за принципната подкрепа на движението на Украйна към членство в НАТО, а също така информира Радев за напредъка на страната си по пътя на европейската интеграция, включително за изпълнението на седем препоръки на Европейската комисия. Зеленски отбеляза и важността на назначаването на посланик на България в Украйна, отбелязва Укринформ.

Лидерите обърнаха специално внимание на сътрудничеството в Черноморския регион.

Зеленски подчерта, че е важно да се предотврати извършването на терористичен акт от страна на Русия в Запорожката АЕЦ, което може да доведе до катастрофални последици за континента.

"Окупацията на атомна електроцентрала също не е конфликт, а открита война", обобщи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    5
    СС
    Наркомана го наби с 200 на ботокса, героям слава
  • 5
    4
    SLAVA COCAINE
    SLAVA COCAINE
  • 4
    3
    Русенец
    Боли ме хуя! Да даде жена си за ганг бенг за гинес тоя наркоман пробит!
  • 8
    2
    фена на Путин
    Ние прекрасно разбираме, че е война от първият ден. Но също така разбираме, че украйна е обречена и само точи ресурси и кръв за прищевките на точно шепа безродни изроди. С вас е свършено ! Обречени сте да се провалите.
  • 7
    1
    не
    чума да го тръшне тоя наркоман мръсен, америкнаска марионетка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари