Украинският външен министър: Не се поддавайте на апокалиптични предсказания

0
Врагът трябва да се страхува от нас, а не ние от него
Врагът трябва да се страхува от нас, а не ние от него Снимка: ЕПА / БГНЕС

Имаме силна армия, безпрецедентна международна подкрепа и вярата на украинците в тяхната държава, написа Кулеба

Украинският външен министър Дмитро Кулеба днес призова хората да не се поддават на "апокалиптични предсказания" за предстоящо руско нахлуване и каза, че неговата страна е силна и има безпрецедентна международна подкрепа, предаде Ройтерс.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта миналата седмица, че Украйна не е потъващ "Титаник" и обвини Вашингтон и медиите в подхранване на паника, която тежи върху икономиката, а по улиците "няма танкове".

"Днес Украйна има силна армия, безпрецедентна международна подкрепа и вярата на украинците в тяхната държава", написа Кулеба в Туитър.

"Врагът трябва да се страхува от нас, а не ние от него", посочи външният министър.

Двама високопоставени американски служители казаха вчера, че Русия може да е готова за пълномащабно нашествие в Украйна до средата на февруари, тъй като е разположила около 70 на сто от бойната сила, която смята, че ще ѝ бъде нужна, и понастоящем изпраща допълнителни батальонни тактически групи към границата.

Днес съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан каза, че Русия може да предприеме военни действия "всеки момент", но може все пак да избере дипломацията.

Различните столици имат различни сценарии, но Украйна е готова за всякакъв развой, отбеляза Кулеба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари