Украински войник се крие по време на атака с дронове над Киев

1
Тази сутрин Киев е бил атакуван от руски безпилотни самолети камикадзе
Тази сутрин Киев е бил атакуван от руски безпилотни самолети камикадзе Снимка: Reuters

Русия е спряла украинското настъпление в Донецка и Херсонска области

Руските военни са осуетили настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в посока на Лисичанск (Донецка област) и на Николаев-Кривой Рог (Херсонска област), съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенат Игор Конашенков, цитиран от Руската служба на Би Би Си, предаде News.bg.

Според него Въоръжените сили на Украйна са направили неуспешни опити за нападение край населените места Стреповка в Донецка област и Брускинское в Херсонска област.

Конашенков каза още, че руската армия е нанесла нови морски и въздушни удари на далечни разстояния срещу украински военни и енергийни обекти.

"Ударени са всички определени съоръжения", каза той.

По-рано украинските власти съобщиха, че сутринта на 17 октомври Киев е бил атакуван от руски безпилотни самолети камикадзе, иранско производство. Един от тях се е ударил в многоетажна сграда. Известно е, че най-малко един човек е загинал при атаката. Украинският вътрешен министър Денис Монастирски каза, че "няколко души са загинали" в различни украински градове.

Конашенков не коментира обвиненията за атаки с дронове камикадзе.

Ръководителят на украинските железници Александър Камишин потвърди, че е имало удари в района на централната жп гара в Киев. При ударите в този район няма жертви, пътниците са в безопасност.

Ръководителят на украинската президентска администрация Андрий Ермак заяви, че столицата е била атакувана от безпилотни дронове камикадзе.

Според украински източници Русия е обстрелвала и други региони в страната, освен украинската столица Киев. Съобщения за взривове имаше и от областите Суми, Днепропетровск и Одеса. Според информационната агенция dpa руски военни блогъри, близки до Кремъл, съобщават за обстрел на енергийната инфраструктура на страната.

По последни данни четири са били взривовете в столицата Киев тази сутрин, два от които в централния Шевченския регион. Един от ударите е бил по многоетажна жилищна сграда.

Движението на влаковете и метрото в града не е преустановено, но кметът Виталий Кличко предупреди, че някои части на града са затворени за автомобилно движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    До който и да е
    Що не со на фронта бе усраинска третополова разпоебана хохло! Айде върви бий и все бити и ебани с разпрани путки ходите
  • -6
    3
    Който и да е
    Червен мост със персонал много прост?
  • -6
    2
    мхм
    не знаеш ли че дунав мост е червен боклук
  • -10
    1
    Който и да е
    Много тенденциозна статия. Атаката над Киев с 28 дрона, 23 свалени... Сами си направете изводите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари