Украински пилоти ще започнат да се обучават на Ф-16

0
Обучението ще отнеме шест месеца и ще се състои в Дания и Нидерландия
Обучението ще отнеме шест месеца и ще се състои в Дания и Нидерландия

Обучението ще отнеме шест месеца и ще се състои в Дания и Нидерландия

Украински пилоти ще започнат да се обучават как да управляват американски изтребители Ф-16 през август, като обучението ще отнеме поне шест месеца, заяви украинският министър на отбраната Олексиий Резников, цитиран от украинската новинарска агенция Укринформ.

Укринформ уточнява, че Резников е казал това в интервю за Си Ен Ен.

Освен това Украйна трябва да създаде необходимата инфраструктура за тези изтребители, е изтъкнал украинският министър. По думите на Резников има възможност украински пилоти да управляват Ф-16 през пролетта на следващата година.

В интервюто Резников е подчертал, че ако Украйна да би разполагала с такива изтребители сега, те със сигурност са щели да доведат до по-голям прогрес в контранастъплението на украинските сили.

Обучението, което по думите на Резников ще се състои в Дания и Нидерландия, а може би също в Обединеното кралство или Полша, ще включва и интензивна подготовка на служители, които ще се грижат за техническата поддръжка на самолетите, която според украинския министър е "сериозна задача".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари