Украински бежанци отстъпиха даренията си на бедстващите в Карловско

0
Украинците споделят, че отлично знаят какво е да загубиш всичко
Украинците споделят, че отлично знаят какво е да загубиш всичко Снимка: БГНЕС

Украинците споделят, че отлично знаят какво е да загубиш всичко

Украински бежанци преотстъпиха даренията, събирани за тях, на бедстващите хора в Карловско, съобщи "Марица". Жени и деца собственоръчно и грижливо са опаковали голям палет със стоки от първа необходимост, които вече пътуват към наводнения регион.

Украинци, намерили убежище в България се натъкнали на потресаващи снимки от потопа във Фейсбук и решили да окажат съдействие с каквото разполагат. Отделили голяма част от даренията, събирани за тях, потърсили адреса на общината и в късните часове на нощта в събота опаковали всичко.

От няколко дни из социалните мрежи се въртят коментари, които призовават държавата да подпомогне бедстващите в Карловско, както бежанците, които избягаха в България от войната в Украйна. Не бяха малко и призивите, насочени директно към украинците да дарят по една заплата за пострадалите от потопа. Постъпката на украинските жени и деца обаче е факт без предварителен медиен шум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Бивш русенец
    2, никой нищо не е проспал. Това, което пишеш че са проспали, са всъщност официалните причини за войната, повечето от които привнесени, тоест нито са дело на украинския народ, нито пък са отражение на теехните нагласи и желания. Реалните са други, както винаги е било. А другаря Путин говори неща, които са 99% Хитлер от края на 30-те. Само че на фюрера насочени към Полша предимно, а тези на другаря към Украйна.
  • 0
    3
    Бивш русенец
    При всеки народ има нормални хора. А има и тиквеници като тъпунгера от комент 1.
  • 0
    2
    до 1
    Карловчани са точно толкова виновни колкото и украинците. Вината е косвена. Карловчани са проспали масовата сеч в планината извършена от малка група хора - резултата е налице. Украинците са проспали убийствата и заплахите извършени от малка група хора - резултата е налице. Толкова по въпроса тролче недорасло.
  • 8
    1
    ...
    С едната огромна разлика е че усраинците са загубили всичко и ще губят още от собствената си олигофрения. то не бе кифлички на майдана, лаборатории секретни, мераци за нато, убийства на граждани в граничещи с Русия райони, задължения за милиард евро за газ към Русия, списъка няма край. докато нашите Карловчани не са сторили никому нищо и стихията ги е ударила. така че да не се правят на умни с разни препратки за пълни загуби, нагла сланинояда сган.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари