Украинска писателка: Хората тук ядат сняг, трупове има из целия град

0
"Вчера се появи информация, че враговете са разстреляли колона с жени и деца, които са искали да напуснат града. Не ви писах за това, защото исках да проверя дали е вярно. За съжаление това е вярно", пише Христя Венгринюк
"Вчера се появи информация, че враговете са разстреляли колона с жени и деца, които са искали да напуснат града. Не ви писах за това, защото исках да проверя дали е вярно. За съжаление това е вярно", пише Христя Венгринюк Снимка: Фейсбук

Христя Венгринюк, издателка на детска литература, писателка и преводачка, от град Чернивци публикува пост в социалните мрежи, в който описва какво се случва в украинския град Мариупол:

"До Мариупол не може да се достави нищо. Най- високият залог е хвърлен. Руски и български проруски хора пишат, че убиваме хора и не им даваме храна. Вместо това хората умират поголовно, но не вземат нищо, от това което им се предлага от окупаторите - дори хляб. Днес окупаторите изстреляха 100 ракети по града. 2300 души вече са загинали. Телата са разпръснати из целият град.

Не е възможно дори да ги погребат в масов гроб. Кой би могъл да си представи, че това се случва в Европа през 21-ви век? Защо светът не иска да спаси този град и неговите хора?

Град Мариупол е кръстен на Света Богородица, но изглежда тя все още е безсилна в борбата с това зло.

В града хората са принудени да ядат сняг, защото няма храна и вода. Мъченици. Нашите украинци са велики мъченици.

Вчера се появи информация, че враговете са разстреляли колона с жени и деца, които са искали да напуснат града. Не ви писах за това, защото исках да проверя дали е вярно. За съжаление това е вярно. Нещастните майки с деца искаха да избягат, но бяха застреляни.

Кадировците отвличат деца.

През нощта цяла Западна Украйна се криеше повече от 3 часа, ние също, защото окупаторите изстреляха ракети по военна база в Яворов- град, който се намира на 20 минути от границата с Полша. Чудя се какво щеше да стане, ако не бяха изчислили точно траекторията? В резултат на това нападение много хора загинаха (35 потвърдени случаи) и много ранени.

Днес в Ирпин загина и един американски журналист.

Руснаците не могат да вземат нищо на нашите територии, затова се отдават на терор и геноцид.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Отегчен
    Защо ли изобщо, ама изобщо не вярвам на този писателски полет на фантазията. Ти да видиш, как лоши руснаци разстрелвали колона от жени и деца. Само е пропуснала да добави, че после са ги изяли.
  • -4
    1
    Н.Ц.В.
    Хайде бе русофилите ! Къде сте ? Защо не плюете ? Или още не са Ви инструктирали от ''Матушка Рус '' ! Па ако сбъркате нещо-15 години ви чакат на Сибир !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари