Украйна все още не може да възстанови тока на места след руските атаки

0
Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни съоръжения
Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни съоръжения Снимка: АР / Yevhen Titov

Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни съоръжения

Украинските енергетици все още работят по възстановяване на доставките на електроенергия за някои потребители ден след най-голямата, според Киев, военна атака на Москва срещу електропреносната мрежа на страната.

Президентът Володимир Зеленски заяви в своя публикация в Telegram, че "техническата възможност за електроснабдяване" е възстановена в повечето засегнати региони, но че обстановката в Харковска област в източната част на страната все още е сложна.

В изявление на националния мрежови оператор се казва, че потребителите в град Харков и Хмелницка област в западната част на страната все още са без ток, а в южната Одеска област са в сила планирани спирания на тока, информира БНР.

Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни съоръжения, като порази огромен язовир на река Днепър, уби най-малко петима души и остави без електричество повече от един милион души в седем региона на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари