Украйна удари руски спасителен кораб в Крим

0
От падналите осколки на кораба е възникнал пожар
От падналите осколки на кораба е възникнал пожар Снимка: War Armor / X

От падналите осколки на кораба е възникнал пожар

Руският губернатор в Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че руската ПВО е отбила ракетна атака по един от руските кораби.

Става дума за спасителния кораб "Комуна", който е пуснат на вода през 1915 г. От падналите осколки на кораба е възникнал пожар, който според Развожаев бързо е загасен, пише вестник Сега.

В социалните мрежи се разпространяват видео кадри, на които се вижда доста гъст дим. Развожаев не казва кой е корабът, но от кадрите познавачите се ориентираха, че става дума за "Комуна", която спасява подводници.

Говорителят на украинските ВМС Дмитрий Плетенчук заяви: "Руските окупатори продължават да прикриват бойните си единици сред подобни съдове, които служат за осигуряване на черноморския флот. Това е новата им тактика. От гледна точка на украинските ВМС ще отбележа, че такива инциденти ще продължат да се случват на нашия враг в нашия Крим" .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари