Украйна: Руският патрулен кораб „Сергей Котов“ е потънал край Крим

1
Корабът е поразен от украински морски дронове
Корабът е поразен от украински морски дронове Снимка: sevastopol.su / архив

Корабът е поразен от украински морски дронове

Според украински официални източници руският патрулен корабСергей Котов“, за който беше съобщено тази сутрин, че е поразен от украински морски дронове край бреговете на Крим, е потънал, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна съобщи за удара на профила си в „Телеграм“.

Потъването беше неофициално потвърдено в Москва. Проруският военен блог „Беларуски силовик“ съобщи, че корабът е унищожен. Влиятелният блог „Рибар“, който е близък до руското министерство на отбраната, излезе с подобен коментар.

В интернет се появи видеоклип, за който се твърди, че показва удара по кораба през нощта. Във видеото се вижда кораб в залива на Феодосия, югоизточната част на Крим, да стреля по цели във водата, след което самият той бива разтърсен от мощна експлозия.

Миналата есен беше съобщено, че дронове са атакували съда, който тогава е претърпял значителни щети. Руският Черноморски флот има общо четири подобни патрулни кораба, приети на въоръжение през 2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Иво Атанасов
    Рускиий корабъл , пошол на Уй!
  • 3
    9
    до 8
    Ами УНИАН поне три пъти потапя „Адмирал Макаров“ а корабът си плава, че и ги калибрира отвреме на време! Ти прочете ли инфо от УНИАН за третия Ейбрамс дал фира и втора платформа за разминиране на негово шаси от днес?!? Няма и да прочетеш! А за тридневната операция питай генерал Мили, той се изпразни за тези три дни! Бай дъ уей, това е война с най-малко цивилни жертви в историята на войните, ама това промитите ви мозъчета не го проумяват защо е така!
  • 1
    8
    До седми
    Според руските дезинформационни портали русия никога не е нападала Украйна. Но в същото това време пак по тази националистична социалистическа пропаганда, съкратено наречена национал.социализъм имаше три дневна операция и ватниците вече маршируват в Киев. На това ли да вярвам
  • 1
    7
    фена на Путин
    Докато имаш някой и друг Руски портал за новини, можеше да се проверява укронацистката повърня, и много от нея си беше имено една словесна повърня. Сега без шанс за проверка в Руски информационен портал не вярвам нито на сричка.
  • -2
    6
    до 5
    Кораб е силно казано, крайбрежен стражеви катер е. Слава богу, че нито един моряк не е пострадал. Ама я попитай американопитеците защо нищо не се споменава за това, че миналата седмица украинците свалиха АУАКС на американците?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари