Украйна: Руските сили продължават настъплението към град Авдеевка въпреки загубите

1
През последните две седмици Русия се концентрира върху град Авдеевка в Донецка област
През последните две седмици Русия се концентрира върху град Авдеевка в Донецка област Снимка: БТА / АП

През последните две седмици Русия се концентрира върху град Авдеевка в Донецка област

Руските сили пренебрегват тежките си загуби на фронта и продължават офанзивата си за завземане на източния украински град Авдеевка, казаха днес украински представители, цитирани от Ройтерс и БТА.

През последните две седмици Русия се концентрира върху град Авдеевка в Донецка област - град, известен в мирно време с големия си въглищен завод, но сега се смята за бастион на украинската съпротива.

"Врагът се опитва да се придвижи напред, а ние го отблъскваме", заяви по националната телевизия Олександър Щупун, говорител на южните групировки на силите на Украйна. "Така че в никакъв случай не може да се говори за някаква фиксирана ситуация. Тежките боеве продължават, въпреки че активността донякъде е намаляла. Противникът преминава през някакво прегрупиране", уточни той. Руските сили разчитат на пехотата, използвайки малки щурмови групи от 30-40 души, каза Щупун, като посочи, че загубите на Русия в района през последните шест дни са 2500 убити и ранени.

Виталий Барабаш, ръководител на военната администрация на Авдеевка, заяви, че Русия оказва натиск от север, но не може да премине през железопътна линия, намираща се под украински контрол. Той също така отхвърли информацията, че руските войски са си осигурили контрол над една от големите купчини шлака, които преобладават в индустриалната зона на града. В руските репортажи за последните сражения не се споменава Авдеевка, но се казва, че руските войски са отблъснали 15 украински атаки край Купянск, далеч на север.

Украински официални лица също така информираха за тежки сражения край Купянск - град, който първоначално беше превзет от войските, но Украйна си го върна по време на бързото настъпление през североизточната част на страната миналата година. Властите в Харковска област заявиха, че налагат задължителна евакуация на семействата от 10 населени места в района.

Започналата през юни контраофанзива на Украйна доведе до превземането на опустошените села в източната част на страната и на някои селища в южната част, но темпото е далеч по-бавно от миналогодишното настъпление през североизточната част на страната, отбелязва Ройтерс.

Ройтерс не може да потвърди от независим източник информацията, предоставена от двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    20
    До 16
    На тебе Лариса от другото посолство ли ти спуска материала ??
  • 0
    19
    до 16
    Нито съм писал аз за йената, нито съм си сменял ника, нито съм бакшиш. И нямам проблем да различавам различните коментиращи. Ето ти например личния IP адрес 93.152.188.197. Мога да ти изкарам на показ всичките коментари. Очевидно ти смяташ, че всички противници на Путлер са общо един човек, но уви. Реално гледайки адресите на коментиращите, привържениците на Путлеро-фашизма в този сайт се броите на пръстите на едната ми ръка, за разлика от нормалните хора, които всъщност са огромното мнозинство. Ама това е неприятен факт за вгъZродените, с който се сблъскаха и на изборите. И сега на тия избори ще видиш Златанчо къде ще се нареди :D
  • 1
    18
    до 17
    Определено си идиот. Извинявай, казвам го с болка. Загуба на време е да ти наливам мозък в тиквата. Ти даже не разбираш не само какво ти казват/показват, но и какво ти казваш/показваш!:) Огледай се за някой клиент! Хубав ден!:)
  • 0
    17
    хаха
    https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=RU&most_recent_value_desc=true Ама сложи си още филтърчета, даже и до първо място може да докараш РФ - убеден съм! Ето ти резултатите по БВП :) Двойно повече в полза на Германия.
  • 0
    16
    до 14
    Хубав ден да имаш, интелектуалецо и безаварийно шофиране. Все пак бакшишите сте голям интелектуален потенциал и бъдещето на страната!:) А за йената нищо не каза. Това, че си смени ника защото си гъз и се криеш, не значи, че не те виждаме. Рядко са хората като теб, които са потресаващо тъпи. Изпъкваш! Поздрави на Галя от посолството! Кажи и да си намери интелигентни тролове.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари