Украйна: Русия подложи Киев на ракетна атака

2
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога
В цяла Украйна е обявена въздушна тревога

В цяла Украйна е обявена въздушна тревога

Русия подложи Киев на ракетно нападение в ранните часове на днешния ден, но украинската противовъздушна отбрана свали всички изстреляни ракети, преди да достигнат целта си, заяви в социалната мрежа Телеграм военната администрация на столицата, цитирана от Ройтерс и БТА.

По думите на очевидци пред Ройтерс в Киев към 05:50 ч. проехтели няколко взрива, звучащи подобно на стрелба от системите за ПВО, докато в същия момент в цяла Украйна била обявена въздушна тревога, отменена около час по-късно.

"Поредна ракетна атака на врага срещу мирен град с целта да се убива мирно население и да се разрушава инфраструктура", написа ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко.

Той добави, че по първоначални данни в украинската столица няма жертви и разрушения.

Засега остава неясно какви са били мащабите на атаката, която е включвала различни видове ракети.

Няма коментар от руска страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    фена на Путин
    А не бе, яйце ще ви бели. Бой до допръсване, защото сте бая пръснати вече.
  • -5
    5
    До групичка та надявали се 4...
    Четете сводките бе нещастници! И копейките ще ви свършат. Днес е 6.9 а не ВОСР
  • -2
    4
    До 3
    Умнико русофил,не всички българи са заблудени като вас,разберете го веднъж за винаги.Сигурно не знаеш,че на вчерашния ден,през 1944г вашият Сталин,обявява война на България и я поробва до 1989г.Чувал ли си за "Народния съд",избитата интелигенция и пр.Тези хора са ти братя,така ли??
  • 8
    3
    1 до 2:
    К'во си се разквичала рано сутринта като недонаебана украинка за руски хуй? Я върви на путка си украйна! Скатертью дорога! Тук е България и ние, БЪЛГАРИТЕ винаги сме били братя с РУСНАЦИТЕ!
  • -28
    2
    Do 1
    Тъпакос ще си отидеш от тоз свят. Изглежда искаш да си част от питеците от московските блата. Чемодан > Вокзал > Москва. Аре чао. Тук хората празнуват Съединението, което пък е голям трън в очите на повелителите ти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари