Украйна: Предотвратихме нов опит за убийство на Володимир Зеленски

0
Нападението е саботирано, след като плановете достигат до висши представители на украинското правителство
Нападението е саботирано, след като плановете достигат до висши представители на украинското правителство

Шампионът по бокс Владимир Кличко и брат му Виталий, кмет на Киев, били в списък с още 22-ма, посочени за мишени за убийство

Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски е осуетен, след като на границата със Словакия бе арестуван отряд от 25 души, твърдят от Киев, пише "24 часа". 

Екип от над 20 обучени убийци е заловен от полицията в Ужгород, Западна Украйна, докато е бил на път за Киев снощи, съобщи Bild.

Източници от киевското контраразузнаване посочиха пред информационна агенция Униан, че сред отряда е имало и агент на руските тайни служби. Те посочват още, че заловените са следвали заповеди да убият Зеленски и да проникнат и в други части на украинското правителство.

Ужгород граничи със съседна Словакия и се намира само на няколко км от границата на Украйна с Унгария.

Конкретните арести изглежда са просто поредният неуспешен опит за убийство на лидера на Украйна. Повече от дузина такива е имало от началото на руската инвазия миналия месец, според Униан.

Зеленски се превърна в ключова мишена за нашествениците, като вчера наемници от групировката "Вагнер" влязоха в страната, отново за да го убият, твърди украинското министерство на отбраната.

Украинският премиер Денис Шмихал и началникът на кабинета на президента Андрий Ермак също са били сред предполагаемите цели за убийство.

Кремъл отдавна отрича връзки с кръвожадната групировка "Вагнер", 600-членен отряд наемници, разположен из цял свят, за който се твърди, че обслужва интересите на Москва.

Доклади на разузнавателните служби посочват, че добре обучените бойци са чакали "зелена светлина" от Кремъл, за да навлязат в Украйна, пише "Дейли мейл".

В тях се съобщава още, че е получен „списък за убийства“ с имената на 24 души, включително премиера на Украйна, целия украински кабинет, кмета на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир.

Нападението е саботирано, след като плановете достигат до висши представители на украинското правителство, което подкани Киев да обяви 36-часов полицейски час на 5 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    ...
    Да организаторките са ФЕМЕН - основателките й са украинки, Анна Хетсон, Инна Шевченко и т.н разбеснели се хард ексхибиционистки, които се развяват по еротично бельо или голи и под знамето на феминизма уж като протест, всъщност рекламират украинския разврат в западна Европа. Много долна стока !
  • 4
    11
    lo6o
    Те даже не различават украинките от рускините, за тях са едно и също. Само в подкрепа на 9 и 10 да напомним флашмоб-ът по голи цици в синьо и жълто пред Айфеловата кула в първата седмица от операцията. Какво му се казва на това, освен рекламна кампания за разврат посред зима.
  • 4
    10
    Do 9
    Вярно е, трябва да прочетат в испано-, италиано-, френско- и т.н. говорящите сайтове за какви подигравки с украинките става въпрос - все едно, че им пращат бонус елитни майсторки за безплатно ползване в леглото. Много добре си ги знаят там от години.
  • 6
    9
    ===
    Забелязва се, че пишещите тук мъже не са си имали работа с украинки. Единствените свестни жени в Украйна са жените от български произход, всичко друго е от меркантилен кранталяк по-долно.
  • 10
    8
    mmmda
    Украинците много добре са знаели какви ги вършат, знаели са, че ще ядат бой за това, всички са знаели и като под команда се изнесоха от там и почти всички споделят, че имат кой да ги посрещне на запад. Организацията по емигрирането им на запад е перфектна, финансово обезпечена, очакват ги, осигуряват им всичко и ги приветстват, а амуджите в Анадола и по курортите на Турция са на седмото небе...Гастролите на цирка продължават.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари