Украйна осъди отказа за реч на Зеленски на Оскарите

1
За втори път наградите "Оскар" отказват да предоставят думата на украинския лидер
За втори път наградите "Оскар" отказват да предоставят думата на украинския лидер Снимка: БГНЕС / ЕПА

За втори път наградите "Оскар" отказват да предоставят думата на украинския лидер

Украинският външен министър "остро" разкритикува решението за отхвърляне на молбата на президента Володимир Зеленски да говори на церемонията по връчването на наградите "Оскар", съобщават местни медии, цитирани от Mediapool.

"Решението да не се покани Зеленски да произнесе реч по време на церемонията по връчването на Оскарите, където един от водещите номинирани за най-добър чуждоезичен филм е антивоенен, е изключително лицемерно", заяви Дмитро Кулеба в интервю за германския вестник "Билд ам Зонтаг", съобщи държавната информационна агенция "Укринформ".

"Смятам, че ако "На Западния фронт нищо ново" получи "Оскар" като най-добър чуждоезичен филм, а на Зеленски, който ръководи страна във война, най-голямата война в Европа след Втората световна война, не се позволява да говори на церемонията по връчването на "Оскар"-ите, няма да намерите по-добър пример за лицемерието на висшите ръководители и продуценти на филмовата индустрия", цитира Укринформ думите на Кулеба.

За втори път наградите "Оскар" отказват да предоставят думата на украинския лидер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    е не
    няма такива наглеци, ти го гониш през вратата, то се мъчи да влезе през прозореца!
  • 11
    4
    Галюн таймс
    Зеления потник нали получи Оскар от оня скапаняк Шон Пен-кво реве..."Да разлаем кучетата" втора серия е ситуацията...ай да обува кафевите гащи владетеля на Галактиката и да се прибира,че техните го търсели да го бият... ;-)
  • 12
    3
    Русенец
    За зеленски се говори, че е наркоман. И то от хора, които са се срещали с него. Заради него измряха хиляди хора. Защо още е на свобода???
  • 19
    2
    az
    Нормално е да му откажат. Каква е връзката на церемонията за награждаване на филмовата академия на САЩ и войната на Украйна с Русия?
  • 17
    1
    хахаха
    Много се кефя ! Поне една краварска група не се оставя да я омърсят и омажат с пушена украинска сланина. Да крякат нацистки лозунги и да насаждат на света личната си омраза и ултранационалистическата украинска идеология и от тази трибуна. Хуйлеба се мисли за много голяма политическа фигура и не търпи откази. А всъщност е един нещастен боклук, за който никой не беше чувал преди година, какъвто всъщност е и зеленски. Една украинска манекенка ония ден разказа, че на коледно парти на което е бил и зеленски имало кофа пълна с кокаин под коледната елха, зеленски ходил до нея през 15 мин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари