Украйна очаква да получи покана за ЕС на 24 юни

0
Ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията
Ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията Снимка: УНИАН

 

Ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията

"Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни", заяви днес пред Европейския парламент председателят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук, цитиран от БТА.

"Бих искал да ви убедя, че Украйна го заслужава и, ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията. Много важно е украинците да получат такова силно послание от Европа", настоя той пред евродепутатите.

"Ако на 24 юни това не се случи, (руският президент Владимир) Путин ще реши, че може да продължи безнаказано напред. Нека това бъде преломен ден към нашата победа", призова Стефанчук.

Стефанчук благодари на всички европейци, подслонили украински бежанци.

"Разбрахме, че най-важното е да обединим цивилизования свят в защита на ценностите и основите на световния ред, допълни той. Борим се и ще спечелим", заяви Стефанчук.

"Трябва да бъде понесена отговорност, виновниците трябва да бъдат наказани и да платят за възстановяването на Украйна. Несъмнено справедливостта ще възтържествува", заяви Стефанчук, чието емоционално слово бе посрещнато с аплодисменти на крака от евродепутатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    colibri
    Защо се пуска човек в такова облекло в Европ. парламент?Какво иска да внуши на евродепутатите?Украинците мисля,че не чуха предупреждението на Франция,Германия,че влизането в ЕС може да се отложи във времето.Засега няма '' бърза писта'' за приемане в ЕС, а и в У. се водят военни действия!
  • 6
    2
    Урките джендъри
    Усрайна ще получите на дедовия дедовия. Коври недоклатени
  • 4
    1
    Гошо куче лошо
    Стефанчук ще види лицемерна Европа, като не получи покана. Ще получи покана за покана, където ще се обсъди поканата. Аз като гражданин на страна членка, която години се е гъзила докато я докара до малко над аборигенско дередже, не съм ок разсипана страна като Украина да влезе ... ей тъй. Аналогията е пусни ме да спя в твоето легло, че то е по-хубаво...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари