Украйна могат да превземат цяла Русия?

0
Михаил Саакашвили: Ако военните в Украйна получат американско въоръжение, те "ще могат да превземат цяла Русия"
Михаил Саакашвили: Ако военните в Украйна получат американско въоръжение, те "ще могат да превземат цяла Русия"

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили заяви, че украинските военни са способни да превземат Русия. Според него украинската армия има недостиг единствено на "знания и навици", както и на американска военна техника. Според Саакашвили проблемът на украинската армия е именно в липсата на доставки на военна техника и всестранна помощ от САЩ.

"Главният проблем на Украйна е остарялото противотанково въоръжение. По-съвременно имат САЩ и ако те го предоставят на Киев, нещата ще изглеждат по съвсем друг начин", заявява грузинецът пред украинския канал 24-ТВ.

Той предполага, че ако военните в Украйна получат американско въоръжение и преминат съответната подготовка, те "ще могат да превземат цяла Русия". Саакашвили обаче не уточнява поради каква причина украинците трябва да започнат подобна хипотетична операция срещу своята съседка, коментира Lifenews.ru.

Саакашвили отива и още по-далече в своите версии. Той е уверен, че САЩ ще предоставят на Украйна и летателно въоръжение, тъй като Вашингтон "отдавна е забелязал, че Киев отстоява демократическите ценности".

Бившият държавен глава на Грузия отбелязва, че негови сънародници се сражават на страната на украинците в Донбас. Подобно твърдение му донесе определението "враг на народа" от премиера Ираклий Гарибашвили, който отстоява позицията си, че страната му оказва единствено хуманитарна помощ на Киев.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари