Учителка от Пазарджик дарява заплатата си за образованието на студент

4
Идеята на Любомира Сребрина се родила точно на рождения ѝ ден
Идеята на Любомира Сребрина се родила точно на рождения ѝ ден Видео: NOVA

Ученикът, когото ще избере, трябва да е с отличен успех, да няма неизвинени отсъствия и да има желание да продължи образованието си

Учителка от Пазарджик със специален жест. Подарява заплатата си на зрелостник, който иска да продължи образованието си, но няма финансова възможност. Преподавателката е готова за своя сметка да поеме кандидатстудентската подготовка на ученика.

Идеята на Любомира Сребрина, която е учител по английски език в Математическата гимназия в Пазарджик се родила точно на рождения ѝ ден, който бил преди дни.

"Идеята дойде от моя син, който е трети клас. Докато пътувахме към неговото училище, той сподели с мен следните думи: "Мамо, днес имаш рожден ден и трябва да правиш само добрини", разказва тя пред камерата на NOVA.

А доброто видяла в социалния жест - да обяви стипендия за ученик от 12 клас в неравностойно положение. Момичето или момчето, което ще избере, за да финансира кандидатстудентската му кампания, трябва да е с отличен успех, да няма неизвинени отсъствия и да има желание да продължи образованието си. Парите за издръжката му за приема в университет ще осигури от учителската си заплата.

"Ще отида заедно с него да отворим сметка на негово име. Всичко ще бъде на негово име. И когато дойде време за кандидатстудентска кампания, ще отидем заедно, аз ще бъда с него. Ако останат финанси да подпомогна и неговия първи семестър. В днешно време наистина е доста трудно родителите да се справят с разходите покрай училище, разходите покрай домашните разходи. Това е една помощ за неговия старт", обяснява решението си учителката.

По този начин учителката се надява да даде добър пример не само на сина си, но и на своите ученици.

За благородния жест на учителката могат да кандидатстват социално слаби ученици от цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари