Учителите са против удължаването на учебната година

0
Преподаватели разказаха, че се чувстват като опитни зайчета през последната една година заради редуването на дистанционно с присъствено обучение
Преподаватели разказаха, че се чувстват като опитни зайчета през последната една година заради редуването на дистанционно с присъствено обучение

Учителите скочиха срещу удължаването на учебната година

Такава идея циркулира от известно време из кулоарите на образователното министерство. Против нея има дори и петиция, носеща парафите на почти 87 процента от преподавателите.

Другата идея, която има поддръжници в МОН, е следващата учебна година да започне преди 15-и септември.

"Това е поредният безсмислен дебат, на който липсват смислени аргументи", негодуват обаче учителите. И категорично се противопоставят на евентуално бъдещо предложение учениците да прекрачат прага на класните стаи по-рано през есента.

Пред kmeta.bg преподаватели разказаха, че се чувстват като опитни зайчета през последната една година заради редуването на дистанционно с присъствено обучение. Това носело допълнителен стрес не само за всички в системата, но и за децата и родителите им. Те изтъкват още, че учебното време постоянно се увеличава през последните 10 години, което е сред основните фактори за прегарянето в учителската професия.

Преподавателите дават и онлайн консултации и други дейности в стремежа си да наваксат с пропуските от дистанционното обучение. Те се провеждат в извънработно време. Затова по-голяма част от учителите предлагат за тези дейности да се наемат допълнително специалисти в системата. Такава практика имало във Финландия, Дания, Англия и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари