Учител прати в болница шестокласник

0
След шамар от учителя, момчето си удря главата в плочки
След шамар от учителя, момчето си удря главата в плочки Видео: БНТ

В продължение на година прокуратурата в Силистра отказва да разгледа случай на агресия в местно училище.

Шестокласник от Силистра е бил ударен от учител, а след това е бил приет в болница с комоцио. Учителят все още е на работа, а семейството на детето е принудено да заведе частно дело, предаде БНТ.

Конфликтът започва, след като ученикът подхвърля обидна реплика към учителя си Стефан Ненов в коридора на училището. Учителят изчаква момчето и влиза след него в тоалетната.

Чавдар Ченов: Влезе и ми удари шамар и аз си ударих главата в плочките.
Искра Георгиева: Със сигурност детето ми е виновно. По никакъв начин не го оправдавам, но начинът, по който е постъпил учителят, е абсурден.

Чавдар остава в болница за около седмица с комоцио. Месеци наред посещава и психолог. Спира да посещава следобедните занятия с възпитателя Ненов. Съученици на Чавдар разказват и за още случаи на агресия от страна на преподавателя.

Дарин Росенов: Помагам на едно момче, докато говоря с това момче, той ме хваща за гушата и ме удря по стомаха. Имало е случаи да удря други деца или през врата или през лицето, където може да удари.

След няколко преписки между отдел „Закрила на детето“ и прокуратурата, няма заведено дело, каквито всъщност са били очакванията на родителите на Чавдар. Единствено директорът на училището налага наказание на Ненов – последно предупреждение за уволнение.

Георги Тончев, директор ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ : Този случай завърши с един доклад до началника на инспектората, който осъжда постъпката на колегата. Намираме я за неприемлива в такава институция, каквато е училището.

Учителят Стефан Ненов отказа да коментира случая. Но в съда призна вината си и не скри, че е трябвало да реагира по друг начин – като заведе детето при директора или педагогическия съветник и да поговорят.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари