Училищна униформа за 260 лева? Дрехите в мола са по-евтини

6
Имайте в предвид, че с по 1 бр от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва, пише възмутена майка на първолак
Имайте в предвид, че с по 1 бр от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва, пише възмутена майка на първолак

Нормално ли е училищното облекло да е толкова скъпо, пита майка, която на 15-и септември трябва да изпрати детето си с униформа.

Майка на първокласник се възмути, след като разбра, че трябва да заплати училищна униформа за близо 300 лв. 

Жената избухна в социалните мрежи с доста солена критика към Министерството на образованието. Тя смята, че цените на дрехите са твърде високи, дори по моловете са по-евтини. Освен това идеята е униформата да създаде равенство между учениците, за да няма парадиране и спекулации по коридорите, както обикновено става между по-богатите и по-бедните деца. Друг е въпросът, че качеството на платовете, от които се шият костюмите, обикновено е доста некачествено - изсветлява след първото пране или се къса лесно. Възмутената майка засяга и темата с факта, че цената от 260 лв., която трябва да плати е само за една бройка от всичките компоненти на униформата и детето трудно ще изкара цялата учебна година. 

Ето какво още пише жената:

"Тази година съм с първолак и в нашето училище има задължителни униформи. Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед. До тук добре Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите. Децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят. Прикачам и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове). Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някой и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте в предвид, че с по 1 бр от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители които дори купуват втора употреба за да спестят."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари