Училищата в Русия въвеждат изучаването на африкански езици

2
Професор Алексей Маслов съобщи, че и в университетите започва преподаването на африканските езици - йоруба, сомалийски, суахили, амхарски, зулу
Професор Алексей Маслов съобщи, че и в университетите започва преподаването на африканските езици - йоруба, сомалийски, суахили, амхарски, зулу Снимка: Официален сайт Алексей Маслов

Професор Алексей Маслов съобщи, че и в университетите започва преподаването на африканските езици - йоруба, сомалийски, суахили, амхарски, зулу

Училищата в Русия въвеждат изучаването на африкански езици. Това съобщи на Международната парламентарна конференция Русия - Африка професор Алексей Маслов, директор на Института за азиатските и африканските страни към Московския държавен университет, информира руската държавна информационна агенция ТАСС, цитирана от Actualno.com.

училищата в Русия започват да преподават суахили и амхарски като допълнителни езици", посочва той като отбелязва, че това ще даде възможност на излизащите от училище по-лесно да си намерят работа.

По думите му и в университетите започва "да се възражда" преподаването на африкански езици - по-специално, ще бъдат изучавани езикът йоруба, сомалийски, суахили, амхарски, зулу и много други.

„Имаме ново поколение хора, готови да разберат манталитета и основните модели на развитие в Африка и да осъзнаят, че Африка не е просто един голям единен континент“, добавя Маслов.

Припомняме, че през февруари външният министър на Русия Сергей Лавров посети Африка в усилия да засилва сътрудничеството със Судан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Стоян
    Глупости !Отношения с диваците в Африка,че и Судан!,Голяма простотия,бьлгарски не се знае,по добре засилете бьлгарския език!
  • 4
    3
    С.С.
    В Русия ще се изучава опита на пигмеите как се прави и съхранява огън ! Да за руския народ ,според Путин ,е жизнено важно !
  • 4
    2
    Деян
    по безмислена статия не съм чел,интерестно кого ли го интересува това
  • 2
    1
    ...
    Апмодисменти ! Ето това е дипломатична, мирна и правилно ориентирана посока на развитие и отношение с една мачкана в робство столетия наред част от света.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари