Училищата в Русенска област вече са в електронна среда

1
И докато за гимназистите работата в електронна среда не е сложна, то за по-малките ученици компютърните уроци -оказва се, не са добро решение
И докато за гимназистите работата в електронна среда не е сложна, то за по-малките ученици компютърните уроци -оказва се, не са добро решение

От няколко дни учениците от 5 до 12 клас в Русе и областта са на електронно обучение заради многото заболели

Още преди седмица учениците от Математическата гимназия в града започнаха да учат дистанционно, предава БНТ.

Галина Бобева - директор на МГ "Баба Тонка" - Русе: "Продължителността на часовете е за гимназиалния клас, максималната продължителност е до 40 минути, а за прогимназиалния -до 30 минути. Резултатите те сами показват при външното оценяване, което беше направено в края на учебната година за след 7-ми клас, както и държавните зрелостни изпити за 12-класниците. Мога да кажа, че резултати са много добри."

И докато за гимназистите работата в електронна среда не е сложна, то за по-малките ученици компютърните уроци -оказва се, не са добро решение.

Според преподавателите в основното училище "Никола Обретенов" в Русе децата от началния курс не трябва да преминават към дистанционна форма, защото натрупват сериозни пропуски в първоначалните си знания.

Ирина Стефанова - начален учител в ОУ "Никола Обретенов" - Русе: "Повечето от родителите смятат, че дистанционната форма на обучение не е добър вариант за техните деца, но казват, че предвид ситуацията, за определен период от време, е приемлив вариант."

В същото време преподаватели по основни предмети в гимназиалния курс споделят, че традиционната форма на обучение с присъствие в клас е най-ефективна и желана.

Галина Бобева - директор на МГ "Баба Тонка" - Русе: "Винаги има обаче негативност, тъй като материалът не може да се усвои така пълно, пълноценно, както в присъствената форма. Но се надяваме пак да се редува електронно обучение и след това да може в присъствената да се затвърждава, това което се преподава в електронната среда."

И родители, и учители се надяват тази учебна година да бъде по-добра от предходната. И знанията, които придобиват децата, да са по-дълготрайни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари