Ученици с блестящ концерт като солисти на Русенска филхармония

0
Ученици с блестящ концерт като солисти на Русенска филхармония
Видео: БГНЕС

Ученици от различни музикални специалности на Училището по изкуствата изнесоха блестящ концерт като солисти с оркестъра на Русенска филхармония. 12-те талантливи деца, които излязоха на сцената, спечелиха това право след прослушване. Диригент на концерта беше Владимир Бошнаков.

Много емоции предизвикаха изпълненията на пианистите Йоана Делимаркова и Николай Димитров, които спечелиха правото да свирят на сцената на прочутата "Карнеги хол" в Ню Йорк, а през септември ще имат концерт във Виена. Те са ученици на преподавателката Даниела Кюркчиева. Заедно с цигуларката Виктория Даскалова от класа на Алекси Драганов тримата бяха най-малките участници в концерта – Йоана е петокласничка, а Николай и Виктория са в шести клас.

За първи път оркестърът имаше за солисти ученици от специалност "Китара". Роксана Борисова и Веселин Кехайов от класа на Иван Кочев направиха чудесна интерпретация на музиката на Вивалди, която бе аранжирана за китара вместо за мандолина.

Горещи аплодисменти възнаградиха изпълненията на младите цигулари Александър Събев от класа на Анелия Попова и Симона Станева от класа на Галина Карааргирова, на флейтиста Димитър Димитров, ученик на Красимира Величкова, и тромпетиста Симеон Симеонов от класа на Олег Филипов. Оперни арии изпяха талантливите Кристин Иванова и Анамария Спатарис от класа на Катрин Емилова.

Честта да закрие концерта се падна на пианистката Сиана Атанасова от класа на Даниела Кюркчиева, която представи по изключителен начин Концерта за пиано на Григ и бе поздравена специално от диригента.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари