Ученици се включват в младежкото състезание „Електрониада 2023“

0
​Състезанието ще се проведе в събота, 8 април, в Русенския университет
​Състезанието ще се проведе в събота, 8 април, в Русенския университет Снимка: Facebook

​Състезанието ще се проведе в събота, 8 април, в Русенския университет

На 8 април 2023 г. от 10:00 часа в Русенския университет „Ангел Кънчев" в зала 2Г.204 "Сименс" е откриването на четвъртото издание на младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2023. Награждаването е в 15:30 в зала 2Г.204 "Сименс".

Състезанието се провежда като национално със съдействието на Регионално управление на образованието – Русе.

Организатори на ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 са преподавателите и постдокторантите от катедра „Електроника", факултет „Електротехника, електроника, автоматика" на Русенския университет.

Заявилите участие ученически отбори за ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 са осемнадесет (18) от градовете: Русе, Варна, Бургас, Шумен, Видин, Гоце Делчев, Лом, Смолян, Долна Митрополия и Кнежа. Всеки ученически отбор е сформиран от трима ученика.

Младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА се провежда в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с времетраене два астрономически часа. В теоретичния кръг участниците отговарят на дванадесет въпроса за време от 30 минути. Отговорите на въпросите са от затворен тип. Приложният кръг е с времетраене 90 минути, като участниците преминават през четири етапа с конкретни задачи – Изграждане на реална електронна схема, базирана на Arduino UNO, Алгоритъм за работа, Програмно осигуряване за подготвената схема, Тестване и измерване на изходни параметри.

След приключване на състезанието участниците представят разработките и демонстрират работата на устройствата пред четиричленно жури. Резултатите от ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 се обявяват в деня на състезанието. Наградният фонд на състезанието ЕЛЕКТРОНИАДА 2023 е осигурено от Русенския университет „Ангел Кънчев".

За повече информация: Доц. дн Анелия Манукова, Ръководител катедра "Електроника",

тел.: 0889 180327

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Поредното
    Цирково представление за набиране на студенти и записването им да учат в РУ без конкурсен изпит. Абе, качеството е големо, както казва дедо Ристе. Важно е парето да върви в джобето.
  • 0
    2
    До първия
    Недей така бе, за кмет го готвят. Ама не кмет на Павликени, а за кмет на Русе. И не виждам лошо, ще обучи всички русенци как да управляваме верижви моторни средства, за да можем да си придвижваме по разкопаните от Пенчо улици. Или верижни или високопроходими машини. Точно той ни трябва за кмет, за да оправим наследството на Пенчо. Очаквам кога Тракторния ВУЗ ще открие курсовете и се надявам за русенци да има намаление.
  • 7
    1
    Механизатор
    Следващата събота предстои да се проведе младежко състезание "Тракториада" под егидата на академичния и прославен чак в Азия главен тракторист на делиорманския селскостопански унивилает Ричи Бейли. Той е експерт по оране на наклонени ниви и ще предаде своя опит на бъдещите млади трактористи. Да живее тракторното дело, поставило в основата си павликенския класически тракторен опит!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари