Ученици от СУЕЕ с блестящо представяне в Международен младежки фестивал

0
Димана Петрова от 2 "д" клас е сред отличените деца
Димана Петрова от 2 "д" клас е сред отличените деца Снимка: https://bg.russianpoetrycontest.com/

Ученици от руските паралелки на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в град Русе се включиха в Международния онлайн младежки фестивал „Руският език – език на поезията“

В него участници бяха ученици от втори, пети, шести, осми и десети клас, като най-малкият участник беше Стела Красимирова от 1 г .

Фестивалът е създаден, за да разкаже на децата и младежите от различни страни за ролята на руския език, литература и изкуство в света.Тази година общият брой на всички участници в международния конкурс от различни страни беше 1472 участници.

Допустими участници в конкурса са ученици от общообразователни училища, студенти от ВУЗ-ове, членове на младежки и студентски организации в България, за които руският език не е майчин или основен език. Участниците в надпреварата трябваше да научат наизуст и да запишат видео с изпълнението на стихотворение или прозаично литературно произведение (фрагмент или цяло произведение) от руски автор на руски език в някоя от десетте различини категории по избор.

След първия етап бяха отличени 50 финалисти, сред които и учениците от Русе. Компетентно жури, отчитайки и резултатите от публичното гласуване на сайта на фестивала, определи десетимата победители. Община Русе поздравява възпитаниците на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, представили се най-успешно в конкурса:

1. Димана Петрова - 2д

2. Мира Меродийска - 5д

3. Виктор Стоянов - 6д

Видео изпълненията може да намерите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари