Ученици от Русе са първи на състезание по статистика

1
ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Анета Ангелова отвяха конкуренцията
ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Анета Ангелова отвяха конкуренцията

Завърши първият кръг от националното състезание по статистика за ученици.

Той бе успешно преминат от 44 отбора от цялата страна, в това число напред продължават и петте русенски отбора.

За наша чест с най-голям брой точки /285/ е отборът на ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Анета Ангелова“, който дели първото място с отбора на Американския колеж – София. Повече от успешно и призово е представянето и на втория отбор от ПГИУ „Елиас Канети“ с ментор Блажена Абаджиева, който успя да извоюва 255 точки.

Заедно с тях към втория кръг са се устремили и трите отбора на СУ „Възраждане“ с ментори Цветелина Радева, Мария Йорданова и Магдалена Гецова. Тяхното представяне също е отлично.

Вторият кръг от състезанието за ученици ще се проведе на 17 юни 2017 година. Той ще включва разработване на анализ на статистически данни по дадена статистическа тема. Изискването е участниците да покажат знания и умения относно правилното разбиране, интерпретиране и представяне на данните. Предвиденото време за изпълнение на анализа е 240 минути.

Отдел „Статистически изследвания – Русе“ пожелава успех на всички русенски участници и твърдо вярва, че и на втория кръг ще се представят достойно, показвайки високо ниво на подготовка по статистика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари