Ученици от Русе с "Ботевски награди"!

0

В зала „Европа” на Доходното здание бяха раздадени традиционните „Ботевски награди” на изявени ученици от СОУ „Христо Ботев” в град Русе. Призовете се връчват в седем различни учебни области.

Сред официалните гости на събитието бяха Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, директорът на Дирекция „Образование” в Община Русе Ирена Петрова, много преподаватели, ученици и бивши възпитаници на учебното заведение.

Кметът на Община Русе връчи най-голямата награда, Ботевската, която е за цялостен принос, на дванадесетокласничката Кристина Димитрова Димитрова.

Г-н Стоилов заяви, че за него е чест да присъства на тази церемония, която като бивш възпитаник му навява спомени от преди близо 35 години. Той каза, че е щастлив, че училище с дългогодишни традиции все още се радва на успех, нареждайки се сред най-добрите и най-елитните образователни институции в града. Кметът увери, че СОУ „Христо Ботев“ може да разчита на пълната подкрепа на Общината, но че най-важното за едно училище е да има отличници. Г-н Стоилов пожела на всички ученици много успехи и успешна реализация, защото този етап – средното образование, е само началото, само първата крачка по дългия път, наречен живот.

Областният управител Стефко Бурджиев имаше честта да връчи Награда по изкуствата – проф. д-р Стоян Брашованов на Гамзе Яшарова от 12 клас на СОУ „Христо Ботев”. Губернаторът пожела на младото момиче да не забравя, че е била възпитаник на това елитно училище и да бъде достоен продължител на неговите традиции.

За доброто настроение на всички присъстващи на тържествената церемония се включиха и деца от Общинския детски център за култура и изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари