Ученици от ОУ „Иван Вазов“ се качиха на кораба "Дунав 1"

0

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) беше посетена от ученици от Основно училище „Иван Вазов“, които се запознаха с основните дейности на Агенцията и възможностите им за бъдеща професионална реализация.

Посещението на учениците от 4 „г“ клас на училището с класен ръководител г-жа Галя Николова е част от проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“. Целта на посещението беше да се представят на учениците алтернативите при избор на професии, както и да се стимулира тяхната любознателност за успешна реализация в живота.

Учениците посетиха административната сграда на Агенцията, където служителите ги запознаха с грижите, които се полагат за река Дунав и успяха да видят част от специализираното оборудване - маркираща лампа, което помага на капитаните на корабите да следят обозначението на плавателния път през нощта. След това децата се качиха на най-новия кораб на ИАППД – „Дунав 1“, където капитанът на кораба ги запозна с работата си при управление на плавателния съд за осигуряване на безопасно плаване, а специалист-хидрограф им показа снимки на речното дъно, направени по време на хидрографските измервания на реката.

Любознателните деца  пожелаха да видят и двигателите, за да добият по-добра представа за устройството на един кораб.

Посещението на учениците в Агенцията беше от полза не само за самите тях, но зареди и служителите с много положителна енергия и емоции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари