Ученици от гимназия „Елиас Канети“ получиха Конституцията на България

0

135 ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ получиха печатно издание на Конституцията на Република България от Висшия съдебен съвет.

Изданието те получиха като участници в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на ВСС и МОН през учебната 2016/2017 г.. То бе връчено от магистрати от Административния съд в Русе, лектори по програмата.

В рамките на Програмата Административен съд – Русе осъществи поредица от образователни лекции с учениците от десетите класове на гимназията, а във фокуса на срещите бе поставено административното правораздаване. В дискусиите участваха 135 десетокласници от 5 специалности.

Благодарим Ви, че давате на децата информиран избор и правна култура и съдействате за достъпността, прозрачността и откритостта на една система, която обществото ни традиционно определя като затворена“, сподели в края на срещата директорът на гимназията Румяна Белчева.

И през тази учебна година Административен съд – Русе ще се включи активно в Образователната програма на ВСС и МОН. В тазгодишната кампания съдът ще си партнира с две русенски гимназии – Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Профилирана английска гимназия „Гео Милев“. Цикълът от лекции ще стартира през втория учебен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари