Ученици от четири гимназии дебатираха на тема екология и родолюбие

2

Експерти от Областна администрация Русе бяха сред гостите на финалния кръг по проект за ученически дебати, посветени на 260-та годишнина от рождението на бележития немски поет Фридрих Шилер.

На организатора, директорът на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ Искра Иванова, беше връчен поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров, в който се казва:

„…Уважаеми преподаватели, благодаря ви за енергията, професионализма и волята, които влагате в обучението на следващите поколения!

Скъпи ученици, приемете адмирациите ми за това, което правите! Бъдете здрави, учете и уважавайте учителите и родителите си!  Използвайте всяко придобито знание за благото на България!...“

В инициативата, която се провежда за първа година под надслов „Човекът играе само там, където е човек в пълното значение на думата, и е изцяло човек само там, където играе“ участваха ученици от 4 русенски гимназии – СУПНЕ „Фридрих Шилер“, АЕГ „Гео Милев“, МГ „Баба Тонка“ и ПГИУ „Елиас Канети“.

Идеята на начинанието е да се насърчи критичното мислене сред младите хора, както и уважението към чуждото мнение и вземането на справедливи и безпристрастни решения.

Участниците в инициативата дебатираха по две теми, а именно трябва ли да се откажем от пластмасата с цел опазване на околната среда и трябва ли да заменим родината си за живот в чужбина.

Победител в днешната надпревара е Стела Дамянова от ПГИУ „Елиас Канети“, второто място отиде при Слав Монев от МГ „Баба Тонка“, а Денислав Димитров от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се класира трети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари