Ученик от СУ "Възраждане" с отлична оценка от национално състезание по информатика

3
Национално състезание по приложна информатика и статистика
Национално състезание по приложна информатика и статистика

На 25.02.2017 г. в сградата на тестовия център на УНСС в град София се проведе тазгодишното издание на Националното състезание по приложна информатика и статистика.

Целите на състезанието бяха то да засили мотивацията на учениците по информатика и статистика, да им предостави възможност за творческа изява, както и да осигури плавен преход на учениците от средното във висшето училище.

В състезанието можеха да участват само ученици от 12. клас. То се проведе индивидуално, като всеки участник разполагаше със 150 минути време, за което трябваше да реши 40 тестови задачи по информатика и 20 тестови задачи по статистика. Всеки въпрос имаше по цели 5 възможни отговора, от които само един беше верен. Максималният брой точки беше 240, като за верен отговор се даваха по 4 точки, за грешен се отнемаше 1 точка, а всеки непопълнен въпрос носеше 0 точки.

Класирането се извърши въз основа на получения брой точки. На първенците, класирани с най-голям брой точки се призна оценка отличен 6,00 за конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“, което след втори курс се превръща в специалност „Бизнес информатика и комуникации“ или в „Статистика и иконометрия“ – по избор на студента. Беше изготвен окончателен протокол за резултатите на участниците, в който бяха отбелязани точките.

Илиан Георгиев от 12 „А“ клас на СУ "Възраждане" - Русе участва в състезанието и беше класиран в него на челна позиция, като му беше призната оценка отличен 6,00 за конкурсен изпит, което на практика означава, че той вече е приет студент в Университетът за национално и световно стопанство през учебната 2017/2018 година.

Честито!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари