Ученик от Русе със специална стипендия от фондация "Еврика"

4

Стипендия в размер на 800 лева ще получава Петър Ивелинов Няголов от ПМГ „Баба Тонка“ – Русе в качеството си на носител на бронзов медал от международни олимпиади.

Той е единственият русенец от общо 55 стипендианти на ФондацияЕврика” за учебната 2017/2018 г.

Наградата получи по време на вчерашното тържество в Националния политехнически музей, по време на което бяха връчени сертификатите на новите стипендианти на ФондацияЕврика“.

Специален гост на проявата беше г-жа Мария Габриел – еврокомисар за цифрова икономика и цифрово общество. Приветствия към участниците и гостите направиха г-жа Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, акад. Кирил Боянов – председател на Съвета на ФондацияЕврика“ и проф. Георги Михов – ректор на най- големия технически университет в страната, Техническия университет в София.

Сред гостите на тържеството бяха: г-н Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, която е партньор на събитието, г-жа Валентина Танева – съветник на Президента на Република България, представители на академичните ръководства на университетите, учени и общественици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари