Ученик е бил нападнат от улично куче в квартал "Здравец"

0
Инцидентът е станал през януари 2015 г., около 16 часа следобед в квартал „Здравец“
Инцидентът е станал през януари 2015 г., около 16 часа следобед в квартал „Здравец“

Община Русе е осъдена да плати 1 100 лева на ученик, който е бил нападнат от улично куче. Инцидентът е станал през януари 2015 г., около 16 часа следобед в квартал „Здравец“, в района на Подстанцията.

Три момчета се прибирали от училище, когато неочаквано от намиращите са наоколо храсти безшумно иззад гърба им изскочило голямо куче, с марка на ухото. То захапало единия от младежите за десния крак и го повалило на земята. Единият от спътниците на жертвата успял да прогони звяра и да спаси съученика си от по-лошо развитие на ситуацията.

Започнало лечение, а болките продължили дълго време след инцидента. У младото момче се появил и страх към кучета, какъвто преди нападението не изпитвал. Това променило и начина му на живот.

Заради преживяното, ученикът решил да заведе иск срещу Община Русе на стойност 2 500 лева, заедно със законната лихва от датата на нападението. Поискал местната власт да му покрие и направените разноски по делото.

Процесуалният представител на ответника отхвърлил иска, но съдът не приел аргументите му. Въпреки тоа не уважил молбата в нейната цялост, а само до 1 100 лева. Заради това момчето няма да получи цялата сума, похарчена за деловодни разноски, а само малко под 40 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Русенския окръжен съд. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари