Ученички намериха портфейл и телефон и ги върнаха на собственика им

2
Трите момичета положили доста усилия да намерят мъжа
Трите момичета положили доста усилия да намерят мъжа Снимка: huffingtonpost.com

Три момичета от Гимназията по икономика и мениджмънт в Пазарджик са намерили и върнали на собственика им изгубен портфейл с пари, документи, банкови карти и джиесем.

Катерина Стефанова, Силвия Китова и Ивани Чилева седнали да се разхладят в парка на централния площад “Константин Величков“ в града, пише Монитор.

Тинейджърките избрали пейка на метри от Регионалния исторически музей и когато седнали на нея те забелязали забравените вещи. По последния набран номер на джиесема те потърсили информация за притежателя на изгубените вещи, но телефонът давал свободно. После набрали втори номер, на който отговорила възрастна жена, оказала се тъща на непознатия. Тя живеела в село извън града и нямало как да дойде да вземе намерените документи на зет си. Тогава децата не се отказали и отново звъннали на първия телефонен номер, на който вдигнала дъщерята на Танко Р. Тя им казала, че била в София и им обяснила  къде да оставят намерените вещи и така се свързали с близък на Танко.

През това време самият притежател установил,че е загубил документите и телефона си. Веднага се върнал към пейката, където обикновено седял. След като не намерил портфейла и телефона той тръгнал към банката, за да блокира картите и вече си мислел колко средства ще му коства ваденето на останалите документи-лична карта, шофьорска книжка, разрешително за оръжие, талон на колата и др. За щастие, случката приключила с „хепиенд“. Малко по-късно неговият приятел го намерил и му казал, че изгубените документи и джиесема били намерени. Човекът нямал думи, за да опише благодарността си за достойната постъпка на трите момичета.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Вземи се ожени!
- Защо?
- Омръзна ми да ти гледам доволната физиономия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари