Ученичка от Русе стана вицешампионка по Джу Джицу

0

На 19 и 20 май в Ловеч се проведе държавно първенство по Джу Джицу.

Русенския  клуб ХЕЛИОС участва в дисциплината Не Вадза (близка до състезанията по Бразилско Жиу Жицу). Двама възпитаници на треньора Митко Ружинов играха за отбора на Академия  TWISTED JIU JITSU, част от която е и спортен клуб ХЕЛИОС.

Силвия Джамбазова (ученичка в СОУ„Христо Ботев”) в първото си държавно първенство след два изиграни мача се окичи със сребро. Тя показа големия си потенциал заключвайки на полуфинала съперничката си за по-малко от минута.

Втория състезател на „Слънцата” – Берин Куртеюб изигра три мното тежки мача в наистина тежката категория – до 94 кг. В първото си държавно първенство той достигна до полуфинал и с малка разлика в точките се размина с бронзовото отличие.

В отборното класиране в дисциплината Не Вадза отбора на Академия TWISTED JIU JITSU завърши трети. Треньорите на Академията коментираха , че това е добър резултат, имайки впредвид, че за това състезание отборът се състоеше предимно от нови и обиграващи се бойци, като титулярите се готвят за предстоящия в началото на юни голям международен турнир  - София Опън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари