Ученичка дари 2000 лева на УМБАЛ "Канев"

7
19-годишното момиче организира благотворително събитие в София
19-годишното момиче организира благотворително събитие в София Снимка: Личен архив

19-годишното момиче организира благотворително събитие в София

19-годишната Боряна Василева от София дари на Отделение Педиатрия на Университетска болница „Канев“ 2000 лева, които бяха събрани на благотворителна инициатива в столицата.

Събитието се провежда под мотото „Усмивките на малките“ и е първото, което младата дама организира сама. „Въпреки, че все още съм много малка, се впускам в предизвикателството да организирам благотворително събитие в полза на по-малките от мен деца, защото искам да помагам. Това е първото събитие, което организирам изобщо, но знам и вярвам, че няма да е последното.“, казва Боряна, предават от УМБАЛ "Канев" - Русе.

Децата са бъдещето на всяка нация, гаранция за човешкия напредък, стремеж за продължаване на рода и социалната сигурност на обществото. Тяхното здраве трябва да бъде грижа на всички- родители, педагози, лекари, общественици. Всеки, подал ръка на дете в нужда, става негов приятел, а защо не и неговият герой. За щастие, героите съществуват не само в приказките. Те са тук, сред нас и правят своите чудеса без шум и показност, водени от добрите си сърца. Боряна е един такъв човек, който отвори сърцето си и впрегна силите си, за да бъде полезен на болните деца.“ Това каза началникът на Отделение Педиатрия д-р Ева Цонкова.

Екипът на Университетска болница „Канев“ благодари на Боряна и ѝ пожелава да продължава с благородното си дело.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Даскал
    Браво на детето!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари