Учени: Няма връзка между ваксините срещу КОВИД-19 и случаите на внезапна смърт

0
Индийски учени са идентифицирали 29 171 случаи на внезапна смърт сред млади хора
Индийски учени са идентифицирали 29 171 случаи на внезапна смърт сред млади хора

Индийски учени са идентифицирали 29 171 случаи на внезапна смърт сред млади хора

Индийски изследователи установиха, че няма връзка между ваксинацията срещу КОВИД-19 и необяснени случаи на внезапна смърт, предаде Ройтерс.

Индийският съвет по медицински изследвания е провел изследването след "анекдотични съобщения за внезапни необяснени смъртни случаи при видимо здрави хора" на възраст между 18 г. и 45 г. в периода октомври 2021 г.- март 2023 г.

"Не открихме доказателства за позитивна връзка на ваксинацията срещу КОВИД-19 и необяснени случаи на внезапна смърт сред млади хора", казват авторите на изследването, публикувано в специализираното издание Indian Journal of Medical Research. "В същото време фамилна история на внезапна смърт, хоспитализации за КОВИД-19 и начин на живот, свързан със злоупотреба с алкохол и интензивна физическа дейност, са сред рисковите фактори при необяснените смъртни случаи".

Изследователите са идентифицирали 29 171 случая на внезапна смърт и са анализирали здравни досиета в 729 от случаите, както и контролна група от 2916 пациенти. По данни на правителството в Индия са регистрирани 45 милиона инфектирани с КОВИД-19 и свързани с тях 533 295 смъртни случая, но според експертите реалните числа са поне няколко пъти по-големи. Местата в болниците в Индия не достигаха в пика на пандемията и много хора са починали в домовете си, припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Олее.оле साहब
    Оле,оле....представители на британската колония с привилегия в обединеното кралство стигнали до извода след появата на ковид и ваксините? Оле..оле..олее..ле...сахиб,сахиб.....кой да им хване вяра ? साहब
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари