Учени: Истинските мъже ядат месо

0
Вегетарианството и грижата за околната среда се определят като „женствени"
Вегетарианството и грижата за околната среда се определят като „женствени"

Вегетарианството и грижата за околната среда се определят като „женствени"

Яденето на месо се смята за признак на мъжественост и затова малко мъже са склонни да станат вегетарианци, показа научно изследване, цитирано от сайта на „Дейли мейл“, предаде БТА.

Учени от университета в Канбера, Австралия, са изследвали отношението към яденето на месо у 5244 мъже и жени. Мъжете, които предпочитат да се хранят с месо, са определяли навиците си като проява на мъжественост. Жените, които се смятат за женствени, пък намират яденето на месо за „естествено, необходимо и приятно". Според резултатите от изследването привържениците на традиционния начин на живот са по-малко склонни да се откажат от месото като съставна част на диетата.

Дори момчетата в предучилищна възраст смятат яденето на месо за признак на мъжественост, се казва още в изследването. Приготвянето на барбекю се смята за „мъжка работа“.

Вегетарианството и грижата за околната среда се определят като „женствени“.

От 5244 мъже 862 са се определили като предпочитащи вегетарианството, но ядящи и месо.

Мъжете са по-малко склонни да променят хранителните си навици.

Изследването е публикувано в сп. „Секс ролс“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари