Учен от БАН: Смешно е да се твърди, че има бобри по Черноморското ни крайбрежие

2
Бобърът няма да се остави да го завлече течението и да пътува с километри, заяви експертът
Бобърът няма да се остави да го завлече течението и да пътува с километри, заяви експертът

Гл. ас. д-р Йордан Кошев коментира разпространена информация в медии у нас за забелязани „живи бобри, пристигнали от Русия“ по Южното Черноморие

"Струва ми се смешно да се твърди за установени бобри по крайбрежието ни на Черно море." Това заяви гл. ас. д-р Йордан Кошев от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания - БАН (ИБЕИ), цитиран от Maritime.bg. Коментарът на учения е по повод разпространена информация в медии у нас за забелязани „живи бобри, пристигнали от Русия“ по Южното Черноморие.

Д-р Кошев изследва популациите на бобрите у нас.

В България вече има бобри. Наблюдават се на почти всички острови на р. Дунав, както и в природен парк Русенски лом“, коментира той.

По думите му бобрите могат да оцелеят във водите на Черно море.

Бобърът обаче е строго сладководен вид, при това плува много добре, силно привързан е към брега. Няма да се остави да го завлече течението и да пътува с километри до нашата граница, за да излезе на брега на Черно море“, заяви още д-р Кошев.

Той подчерта, че в ИБЕИ - БАН няма данни за открити бобри по Черноморското крайбрежие и допълни, че вероятно става дума за информация с ниска степен на достоверност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ====
    Сещам се миналата година, руснаците като бяха взели Чернобил, украинците пак нададоха вой, как рашките вдигали радиоактивен прах, който идвал към Европа, как сме щели да се заразим и тем подобни тути-кванти! Ракетата в Полша стана руска още преди да падне - Русия нападала страна на НАТО. Е, вече ми писна да им чета простотиите.
  • 2
    4
    я виж
    никол, ти ли си им туроператора?!?
  • -3
    3
    Nikol Petrova
    Смешно е тези тъпаци да твърдят , че всичко е безопасно, а те да ходят на почивка извън страната.
  • -1
    2
    четете
    униан, от устата им глаголи само истината!
  • 5
    1
    Николай Стоименов
    След като Молдова следи денонощно чистотата на морската вода защо да не доплуват и бобри
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари