Убиха френски войник в Мали

1
Еманюел Макрон бил "много силно потиснат" от новината за смъртта на Александър Мартен
Еманюел Макрон бил "много силно потиснат" от новината за смъртта на Александър Мартен Снимка: French military

Френски военнослужещ е убит вчера в Мали при нападение с миномети срещу военния лагер на операция "Бархан" в Гао, съобщи днес Елисейският дворец, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Комюникето информира, че френският президент Еманюел Макрон е "много силно потиснат" от новината за смъртта на Александър Мартен, ефрейтор от артилерията, и "потвърждава решимостта на Франция да продължи борбата с тероризма в региона рамо до рамо с партньорите й". Загиналият е 53-ят френски военен, убит в сражение в Сахел от 2013 г.

Антиджихадистките сили "Бархан", разположени в Мали през 2014 г., чиято мисия обхваща и Сахел, са в центъра на значителни двустранни политически интереси на фона на обвиненията, че Мали прибягва до услугите на руски наемници от групировката "Вагнер", и на текущата реорганизация на френското военно присъствие в страната.

С оглед откритата криза с хунтата в Мали Франция трябва "да открие пътя", по който да продължи борбата с джихадистите в Западна Африка, заяви в четвъртък френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Мали френска провинция ли е? И ако не, то какво майка си търси Франция там? Когато си окупатор е в реда на нещата да даваш и жертви. Лошото е, че жертвите не са политици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари