Убиецът на Станка Марангозова е направил пълни самопризнания

6
35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов
35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов

35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов

Наемният убиец Петър Костов, разстрелял брокерката Станка Марангозова, е направил пълни самопризнания за престъплението, пише вестник “24 часа”.

35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов и помагача Венцислав Пиров, който е следил жертвата.

Поръчител на убийството на Станка Марангозова е лихварят Иво Масларов, който се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Обвиняем е задочно.

Станка Марангозова е застреляна с 3 куршума в 19,36 ч на 10 октомври м. г. Наемникът я издебна, докато паркира колата си пред жилището си в столичния кв. “Младост”. И тогава тя беше известна с това, че е в конфликт с бившия си клиент Иво Масларов.

Той ѝ дал пари през 2009 г., за да ги инвестира на борсата, но не останал доволен от печалбите.

След това започнал да я тормози. Насила подписвала записи на заповед, че му дължи пари. Плащала му от личните си пари, за да я остави на мира. Заради тази вражда Марангозова подала сигнал за изнудване срещу Масларов и приятеля му Веселин Денков-Весо Брадата.

Убита е в същия ден, когато прокуратурата е внесла делото срещу тях в Специализирания наказателен съд.

По-късно стана ясно, че Масларов не е искал тя да се явява като свидетел.

В края на май столичните криминалисти задържаха бившия затворник и наркодилър Венцислав Пиров заради кокаин, намерен в къщата на баба му. После той разказва и за убийството на Станка Марангозова и прави пълни самопризнания.

Ролята му е била да следи жертвата и да осигури оттеглянето на физическия убиец Петър Костов-Стъкларя. Двамата са лежали заедно в затвора. Освен за него Пиров пропява и за шефа на двамата – действащия офицер от НСО Борис Иванов, който организирал покушението.

Заради него разследването се води от Военноокръжната прокуратура. Той също беше арестуван. Пиров подробно разказал и за срещата на тримата с поръчителя Иво Масларов, както и колко пари са взели за поръчката да ликвидират Марангозова.

Месеци по-късно, без прецедент в разследването на поръчкови убийства досега, самопризнания прави и стрелецът Петър Костов-Стъкларя. Той потвърждава всичко, което е разказал помагачът му Венцислав Пиров - собствената си роля за убийството на брокерката, тази на поръчителя Иво Масларов и на организатора Борис Иванов, за когото с Венцислав Пиров са продавали и наркотици.

В началото на разследването, когато беше арестуван Петър Костов, той отричал вината си за участие в престъпната група, ръководена от подполковника, за убийството на Марангозова и за дрогата, каквито са обвиненията.

Това обаче се променя няколко месеца по-късно. Има доказателства, че Костов е бил на местопрестъплението, бил е на мотор, който разследващите извадиха от язовир до София, приемал е сигналите от джипиес устройство, монтирано на колата на Станка Марангозова, за да следи движението ѝ.

Единственият от задържаните, който продължава да отрича обвиненията, е подполковникът от НСО.

За последно е искал да излезе на свобода малко преди Коледа, но Военният съд не е уважил молбата му да напусне ареста. Освен самопризнанията на подчинентите му има и много други доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Борис Иванов е бивш полицай, който преди десетина години минава на служба в НСО. Специалист е по взривове. Бил е част от организацията за охрана на много родни и чужди политици. След разкриването на бандата за мокри поръчки от прокуратурата разкриха, че Борис Иванов е бил масон и в телефона му са открити контакти с бивши министри, съдии и прокурори, пред които имало думичката “брат”. С тях е обменял документи, справки за български и чужди граждани и дори постановления на прокуратурата, които няма как да има официално.

Започна разследване за търговия с влияние по масонската линия, но не е ясно на какъв етап е.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари