У нас вече могат да ваксинират и бебета срещу Ковид-19

1
Педиатричната ваксина Comirnaty 3 е предназначена за деца на възраст 6 месеца – 4 години
Педиатричната ваксина Comirnaty 3 е предназначена за деца на възраст 6 месеца – 4 години Снимка: Bulgaria ON AIR / Димитър Кьосемарлиев

Педиатричната ваксина Comirnaty 3 е предназначена за деца на възраст 6 месеца – 4 години

От тази седмица в страната е налична педиатричната ваксина Comirnaty 3 микрограма / доза концентрат за инжекционна дисперсия (3 микрограма/доза) за първична имунизация срещу Ковид-19 за деца на възраст 6 месеца – 4 години. Ваксината съдържа оригиналния щам на SARS-CoV-2. Схемата на прилагане се състои от три дози, като втората доза се прилага 3 седмици след първата доза, а третата доза се прилага най-малко 8 седмици след втората доза.

Ваксините ще се прилагат в определени от РЗИ лечебни заведения за ваксинация на деца след предварително записване, като информация за тях е достъпна на интернет страниците на инспекциите, съобщават Bulgaria ON AIR.

Също от тази седмица на разположение на гражданите e и рекомбинантна ваксина срещу Ковид-19, показана за допълнителна (бустерна) доза: VidPrevtyn Beta на производителя Санофи-Пастьор. Ваксината е одобрена за приложение само за лица на и над 18 години и се прилага след минимум 4 месеца от завършена първична имунизация или бустерна доза.

Ваксините ще се прилагат в определени от РЗИ лечебни заведения след предварително записване, като информация за тях е достъпна на интернет страниците на инспекциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Бу
    НЕ СИ ТРЕПЕТЕ ДЕЦАТА, ГЛУПАЦИ. ПО ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ ИЗЛИЗАТ ДАННИ, ЧЕ ДЕЦАТА МАСОВО МРАТ ОТ СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ, ГЛАВНО МИОКАРДИТ. НЕ СИ УБИВАЙТЕ ДЕЦАТА!
  • 7
    1
    Русенец
    Не, не, не и не! Айде ваксърите взимайте си безполезните боклуци и чезвайте! Долу некадърните си и алчни копита от децата ни! Да не преварти народа и по една 50кубикова с белина в сънната да получите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари