Творчеството на Елиас Канети може да влезе в учебните програми

0
Иван Белчев проведе разговор с министъра на образованието за тази възможност
Иван Белчев проведе разговор с министъра на образованието за тази възможност Снимка: Иван Белчев

Иван Белчев проведе разговор с министъра на образованието за тази възможност

Днес в парламента депутатът от Русе Иван Белчев проведе разговор с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, за да обсъди възможността за включване на произведенията на Елиас Канети в учебните програми по български език и литература.

"Както знаете, Елиас Канети е автор с изключително значение за световната и българската култура, носител на Нобелова награда за литература", коментира Белчев. "Неговите произведения могат значително да обогатят литературните компетентности на нашите ученици."

Министър Цоков е уверил, че в случай на предложения от експерти или представители на обществеността, свързани с промяна в учебните програми, тези предложения ще бъдат взети под внимание и обсъдени. Това включва и възможността произведенията на Елиас Канети да бъдат добавени към задължителния списък от литературни текстове.

Процесът на обновяване на учебните програми е многостепенен, подчертава Белчев. Той включва обсъждания както от специалисти в областта – учители, университетски преподаватели и литературни критици, така и от широката общественост. Това дава възможност на всеки заинтересован да допринесе за образователния процес и културното развитие на нашите деца.

За да се случи това, обаче, е необходима активност и от страна на обществото, призовава депутатът. "Призовавам всички, които ценят културното наследство и образованието, да се включат в обсъжданията и да предложат своите виждания за подобрения в учебните програми."

Гражданите могат да пишат на МОН за включване на творчеството на Елиас Канети в списъка на задължителните литературни произведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Браво, Белчев!
    А съща така в учебниците по Български и История трябва да влязат нескончаемите брътвежи на една слабоумна Тиква, която си позволява да излага зверски България пред цяла Европа! Сам не се усещат горкият, че така рейтинга на гробарите ще продължи да пада! ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари