Русенски депутат предлага Елиас Канети да се изучава в училище

3
Иван Белчев призовава всички, които ценят културното наследство и образованието, да се включат в обсъжданията по темата
Иван Белчев призовава всички, които ценят културното наследство и образованието, да се включат в обсъжданията по темата Снимка: Facebook / Иван Белчев

Иван Белчев призовава всички, които ценят културното наследство и образованието, да се включат в обсъжданията по темата

Русенският депутат Иван Белчев предлага произведенията на Елиас Канети да бъдат включени в учебните програми по български език и литература. Той е разговарял по темата с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков в парламента вчера, съобщи народният представител от групата на ПП-ДБ.

Елиас Канети, роден в Русе, е автор с изключително значение за световната и българската култура, носител на Нобелова награда за литература, и неговите произведения могат значително да обогатят литературните компетентности на нашите ученици“, смята Белчев.

Министър Цоков го е уверил, че в случай на предложения от експерти или представители на обществеността, свързани с промяна в учебните програми, тези предложения ще бъдат взети под внимание и обсъдени. Това включва и възможността произведенията на Елиас Канети да бъдат добавени към задължителния списък от литературни текстове.

Важно е да подчертая, че процесът на обновяване на учебните програми е многостепенен и включва обсъждания както от специалисти в областта – учители, университетски преподаватели и литературни критици, така и от широката общественост. Това дава възможност на всеки заинтересован да допринесе за образователния процес и културното развитие на нашите деца.

За да се случи това обаче, е необходима активност и от ваша страна. Призовавам всички, които ценят културното наследство и образованието, да се включат в обсъжданията и да предложат своите виждания за подобрения в учебните програми като пишат на МОН за включване на творчеството на Елиас Канети в списъка на задължителните литературни произведения“, посочва още Иван Белчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    25
    Ехххх
    Колко е лошо, когато не знаеш какво да говориш и предлагаш и си много, ама много натеглив и пр......zzzzzz.
  • -2
    24
    РУК за Ръша
    Не знам за Канети, но че аз съм некъпан джендър, заработващ с 20 различни никнейма, това е ясно и на децата. А ИБан ЗаБелчев ми е мокър сън, надявам се да го разуча по подробно някой ден!
  • 1
    23
    Густав Адолф
    Той явно не е чел нищо от Канети. Ти нормален ли си бе Иване? Имаш ли идея колко сложна материя е Канети???
  • -1
    22
    stilian
    Русенския депутат да предложи Атанас Атанасов от ДБ в учебниците. Все пак той е родом от село Батин Русенско.
  • 50
    21
    Въпросче
    Абе гледам, че едни и същи хора са: - за Путин, за денацификацията, против НАЦИЗМА! - против евреите, подкрепятe Третия райх и делото на Хитлер за заличаване на евреите. Вие сте в някакво зверско противоречие със себе си бе :D Въпросът ми е: вие ПРОТИВ нацизма и избиването на евреите ли сте или сте ЗА? Не може да сте хем за Путин и денацификацията, хем за Хитлер и нацификацията :D Всъщност може, зависи в кой психодиспансер се водите на отчет :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари